Nieuws 

 • "Sevilla" wint Gouden Kalf

  Sevilla won afgelopen vrijdag het Gouden Kalf voor beste korte film tijdens de Gala Uitreiking van het Nederlands Film Festival.
  ” Een perfecte uitgebalanceerde korte film. Ieder shot en elke zin zit op zijn plek in deze aangrijpende korte film. De makers nemen de kijker mee in een gevoel van vrijheid en liefde, die des te indringender is omdat tegelijkertijd de kwetsbaarheid daarvan wordt getoond.” Aldus het juryrapport. Regisseur Bram Schouw nam uit handen van Jeroen Willems de prijs in ontvangst.

  Sevilla is een korte film naar het scenario van Marcel Roijaards. De film werd gerealiseerd in het kader van Kort! in coproductie met de NTR en met steun van het Nederlands Filmfonds, Mediafonds en CoBO-Fonds. Het is de eerste productie van BALDR Film na haar oprichting eerder dit jaar.

  Bron baldrfilm.nl
   

 • Plan C verkocht

  Filmrechten Plan C verkocht aan VS
  Laatste update:  6 maart 2012
  AMSTERDAM - De rechten voor een remake van de Nederlandse misdaadkomedie Plan C zijn dit weekend verkocht aan een productiemaatschappij in de Verenigde Staten.

  De Nederlandse producenten blijven direct betrokken bij alle aspecten van de Amerikaanse remake, laat distributeur A-Film weten.
  De film is tevens geselecteerd voor het Fantastic Fest. Dit filmfestival wordt jaarlijks in september georganiseerd in Austin, Texas en is het grootste in de VS voor onder meer horror-, fantasy- en sciencefictionfilms.

  Bron: Nu.nl

 • Tony 10 Gouden Film

  Tony 10 bekroond met Gouden Film 


  Laatste update:  5 maart 2012
  AMSTERDAM - De jeugdfilm Tony 10 heeft de gouden filmstatus behaald. De film van Mischa Kamp heeft sinds de première op 15 februari meer dan honderdduizend bezoekers gehad.

  Dat maakte het Nederlands Film Festival maandag bekend.
  Carlo Boszhard verraste maandagmiddag zijn medespeler Faas Wijn in zijn klas met de Gouden Film. Wijn speelt de 10-jarige Tony die vreest dat zijn vader, gespeeld door Jeroen Spitzenberger, verliefd is geworden op de koningin, een rol van Annet Malherbe.

 • Suiker in de Bios

  SUIKER EINDELIJK IN DE BIOSCOOP!


  Suiker van filmmakers Jeroen Annokkée en Dennis van de Ven zal binnenkort eindelijk in de Nederlandse bioscopen te zien zijn. De film, is wereldwijd voor meer dan 77 internationale filmfestivals geselecteerd, maar was nog niet eerder voor het Nederlands publiek te zien. Daarom zal vanaf 26 januari de 8 minuten durende film nu te zien zijn voorafgaand aan de film Blackout van filmmaker Arne Toonen!

  Bron: LEV Pictures, 25 jan.

 • Schemer wint Ale Kino Award

  Speelfilm SCHEMER wint prijs tijdens het 29th International Young Audience Film Festival Ale Kino!
  PERSBERICHT 13-12-2011

  De Nederlandse speelfilm SCHEMER, geregisseerd door Hanro Smitsman, heeft op het internationale filmfestival Ale Kino in Polen de Marcin prijs gewonnen voor beste speelfilm. Dat heeft producent Michael John Fedun van Corrino bekend gemaakt.

  Volgens juryrapport:
  ‘Wat aan de oppervlakte een eenvoudig verhaal lijkt, wordt zeer intrigerend. Je hoort geen muziek en toch voel je de ondertoon en spanning van het witte doek afspatten met als resultaat dat je je ogen niet van het scherm kunt houden.’

 • Hufterige premiere Doodslag

  Laatste update:  4 januari 2012 06:51 Bron: Nu.nl

  EINDHOVEN - In het Parktheater in Eindhoven vond dinsdagavond de première van de nieuwe Nederlandse thriller Doodslag plaats.

   

  Doodslag, met Theo Maassen in de hoofdrol, draait om hufterigheid in de maatschappij. Het is na De Bende van Oss en New Kids Nitro al de derde grote film in een half jaar tijd die in Brabant in première gaat.

 • New Kids Platina

  AMSTERDAM - De film New Kids Nitro van regisseurs Steffen Haars en Flip van der Kuil heeft de platina status behaald.

  Dat betekent dat sinds de release op 8 december meer dan 400.000 bezoekers de komedie hebben gezien. Dat hebben het Nederlands Film Festival en het Nederlands Filmfonds dinsdag laten weten.
  New Kids Nitro is ook in België uitgebracht en draait vanaf deze week tevens in Duitsland. De Duitse versie hebben de New Kids wederom zelf nagesynchroniseerd. Voorloper New Kids Turbo deed het vorig jaar goed bij de oosterburen, met 500.000 bezoekers.

 • Volkswagen wint Zilver op Eurobest

  Volkswagen Polo "Oud Vrouwtje" heeft in Lissabon tijdens Eurobest de zilveren award gewonnen.

  De commercial van Bart Timmer is ook genomineerd voor de Gouden Loeki. De uitslag hiervan wordt 22 december bekend gemaakt...

 • New Kids Nitro

  Leeftijdsgrens New Kids Nitro omhoog

  AMSTERDAM - Kijkwijzer heeft de film New Kids Nitro op het laatste moment opgeschroefd van 12 naar 16 jaar en ouder.

  De leeftijdsgrens is aangepast omdat in de film afgehakte ledematen en zombies voorkomen, bevestigt een woordvoerder van Benelux Film Distributors.
  New Kids Nitro was tot vrijdag goedgekeurd voor kinderen vanaf 12 jaar. De komische film over overjarige hangjongeren uit Brabant was nog niet af en kon pas op het laatste moment worden gekeurd.

  In New Kids Turbo, de eerste film van de tv-serie, zat beduidend minder bloed. Naar aanleiding daarvan werd Nitro ook op 12 jaar en ouder geschat. Kinderen jonger dan 16 die voor vrijdag kaartjes hebben gereserveerd voor de film, krijgen hun geld terug.

 • Eileen

  Eileen is een tweedelige Drama-Serie over een Nederlandse studente die in Colombia bij de Farc gaat vechten.

  Het verhaal is deels gebaseerd op het verhaal van Tanja Nijmeijer maar gaat ook een eigen weg.

  Waarom heeft Eileen voor de Farc gekozen? Wat brengt ze bij haar familie in Nederland teweeg? Wat zijn haar dromen en hoe ziet ze haar toekomst?

  Eileen is geregisseerd door Hanro Smitsman met in de hoofdrol Sophie van Winden.

  De serie wordt uitgezonden op 12 en 19 December 2011 door de VPRO.

 1 2 > 

kapsalon